Saturday, December 4, 2010

Fetishval de poezie live si performativ


Pentru cei care doresc sa vada clipurile de la fetishval, pot accesa: http://www.youtube.com/view_play_list?p=A5183FA46886D211


To Bataille


de Adela Beiu


If you were me, what would you say, when they ask what you want to say? Do you have anything to say or just playing around? Then I took out my gun, charged and shot. It was the thing to do right then. I said, bitch! Say something now, bitch! And I bled while charging and shooting at random, but careful not to shoot her. I bled from a scratched spot. Bitch, I said, laugh now or ask! What is there to ask? Your bitchy questions!? And I hit her, not hard but more to scare the shit out of her, and then liking it, hit harder and harder, and she screaming, and I hitting, and the more she screamed, the more I hit the screaming bitch, the bitchy scream. And as it turns out violence makes me horny, or was it the sobs, the luring sobs. And I torn the clothes off her and fucked her. What else was there to do after screaming, shooting and hitting, but fucking? And she sobbing and screaming. And I throwing up and fucking. Oh, death would be so redeeming, now, cooling my blood and my bladder!! I said, piss, whore, and stop screaming, or I’ll kick the shit out of you, you shitty whore!!And death would have been so redeeming.

Festival de poezie live ‘Gratis’Facebook: Festival Gratis; Fetishval gratis (eveniment)
Daca n-ai ce face pe 29 Decembrie, pe inserat, dar ai cateva poezii mototolite prin buzunare, vino la festival. Nu trebuie sa fii bun, ci doar poet, adica om.
La noi, poezia e gratis, ba mai mult, participantii cei mai entuziasti, din public sau de pe scena, vor fi rasplatiti cu tigari (tot felul), bonuri de masa, elastice de par, ascutitori si alte obiecte pe cat de colorate, pe atat de inutile. ...Cu o singura conditie, sa veniti, sa simtiti, sa va dezinhibati, sa radeti, sa tipati, si sa mintiti cu nerusinare
Ideopolologhia: ce credem noi.
Noi credem, si au crezut si altii inaintea noastra cu mici sau mari variatiuni - recte miscarea Dada cu al sau, si al nostru Tzara, si Allen Ginsberg, poet „beat” sau pur si simplu beat, care si-a dat pantalonii jos in fata auditoriului, Sex Pistols, etc,etc - ca arta e pe strada, si poezia pretutindeni. Ca nu avem nevoie de Nicolae Manolescu, George Calinescu, Georgescu, Protopopescu, si altii asisderi, mai tineri, dar mai intepati absolventi de Litere de la Bucuresti, favoriti ai marilor profesori, sa ne spuna ce e poezia. poezia e ce vrea ea sa fie. Si e altceva in fiecare zi, si cu fiecare din noi. Ne propunem sa eliberam poezia, sa o luam in maini, in gura, in trup, s-o traim, s-o rostim, sa n-o lasam fleoscaita sau uscata pe niste pagini, in niste librarii, in niste gheare. Poezia a mai fost salvata de printi pusi pe sotii ca noi, de mai multe ori, insa nu stiu cum se face ca politia literatoare ii da de hac mereu si mereu, si-o azvarle in temnita cea intunecata a canoanelor critice, a uitaturilor printre sprancene incruntate, a volumelor necitite de nimeni. Daca cititi strigatul de revolta a lui Eugen Ionesco: nu!!, literatura romana se face acum nu cu mult altfel decat la 1934. Cititi de curiozitate, o sa radeti si o sa va mirati, si pe urma o sa plangeti un pic.
Bine, bine, dar acum avem literinterneturi, bloguri, concursuri...Si ce? Si nimic? Poezia tot nu e nicaieri, nu e unde trebuie sa fie, in gura, ca sa-l parafrazez pe stramosul meu, Tristan Tzara.
poezia se naste in gura, a spus domnul Tzara
poezia este, prin natura, absurda, absurditate voita, a spus dl. Ionescu
Doi domni scriitori romani care au devenit francezi celebrii. Concluzia este: ca sa ai succes international, trebuie sa devii francez.
Eu sunt un pic, dar nu inca....
Deci doua definitii care ne definesc.
Nu vrem talent, vrem libertate - un cuvant care suna jalnic prin suprauzura, dar este un sentiment ametitor – de expresie in poezie, si poezie libera, si scena libera, si aplauze libere, si, si....arta la liber.
Conceptul de poezie performativa live. Luati un text poetic, al carui autor sunteti, care poate fi orice, si cand spun orice, ma refer chiar la orice, si-l spuneti pe scena, il dansati, il strigati, va scalambaiati, mieunati, il gemeti, cu muzica, il bateti la toba, scuipati (nu spre public, va rugam), in ideea de a transmite textul cu maxim efect catre semeni. Ideea e sa fie funny, hilar, socant, diferit, si mai ales adevarat, orice ar insemna asta. orice.
Statistic, in Romania sunt 1,255,647 de scriitori ratati, si disperati din cauza asta. De ce? Si aproximativ 22 milioane de poeti, pentru ca aproximativ toti romanii sunt oameni. De ce, zic, sa batem la usile baricadate ale editurilor, si sa coboram caciuli uriase in fata fetelor alese de divinitati literare neidentificate inca, sau uitate deja ? Propunem democratie, democratie in poezie. Cum spune prietenul meu (ne)bun, arta nu costa.
Metodoidiotia: cum procedam:
Trimiteti manuscrisele d-voastra pentru o preselectie, de preferinta mai multe texte din care putem alege unul potrivit pentru a fi transpus live. Fiecare candidat va participa cu un text, garantat. Pentru noi, nu exista poet ratat. Toti avem ceva de spus, si orice lucru spus e poezie. Daramite sa-l zbieri, oftezi , gemi, sau canti.
Eu, ca fondator si manifestar, particip cu o poema numerica pentru doi. Astep comentarii si sugestii. Orice idee si contributie e binevenita.
Propun o intalnire workshop in ziua de dinaintea festivalului in care sa discutam punerea in scena a textelor, si cel mai important:
Cam atat. Va pup.
P.S. Mariusica, sa nu lasi fereastra deschisa ca se face curent si zboara literele de pe pagina! Va pup, va pup!!
AdelaFacebook: Adela Beiu
adelabeiu2002@yahoo.com

Inainte de Revelion eu si o prietena de-a mea vrem sa facem un mic festival de poezie live si performativ combinat cu muzica, in Constanta. Daca ai niste texte sau poezii pe care ti-ar placea sa mi le trimiti sau mai bine sa le interpretezi chiar tu, ar fi minunat. Incercam ceva nou, vrem sa aducem poezia printre oameni, sa exprimam sentimente si emotii. Daca stii pe cineva anunta-i te rog sa ne trimita texte.
Locatia e Cafe d'artMarius
Muzica va fi asigurata cu siguranta pe parcursul festivalului de catre
Levishhh http://www.myspace.com/levish cu un set de acid jazz si chill-out

http://www.divshare.com/download/12998517-d8b


si pentru party-ul de dupa festival, isi va face aparitia Mr. Mello-D zis si Dan Rotaru cu un set groovy funk. Cireasa de pe tort este chiar Yuffa care ne va incanta cu un set de dnb atent si echilibrat.
http://www.myspace.com/yuffa4 comments:

rux said...

mi-ar placea sa ajung si eu pe la voi:)

Cbi Productions said...

Salut ! Am dat add la cele 2 id`uri din text si mi`am pregatit poezioara. 29 dec ora 20. Ne vedem Acolo. Mai e nevoie de altceva pt a participa ?

Yigru Zeltil said...

Aveam şi eu câteva poeme cât se poate de dadaiste... am să le pregătesc. :)

Unknown said...

daca as fi stiut si eu mai devreme cu o zi de acest eveniment as fi participat si eu :) dar asa voi fi in public :)